11 ene. 2017

Receita: Mexillóns a mariñeira

Vamos cunha receita salgada para comenzar o ano:




Mexillóns a mariñeira



Ingredientes
1 Kg de mexillóns galegos
1 cebola., 
2 dentes de allo., 
1 tomate., 
3 culleradas de prebe de tomate., 
Perexil picado., 
1 vaso de viño branco Albariño Rías Baixas
1/2 culler de pementón doce.

Preparación:

Abrimos os mexillóns ao vapor e reservamos os mexillóns abertos e a auga que deixaron na tarteira. Logo picamos a cebola, o tomate e os allos ben picados. Nunha tixola engadimos un pouco  de aceite de oliva.
Engadimos a cebola e o  allo e o cociñamos a fogo lento. Cando esté dourada a cebola engadimos o tomate picado e deixamos que se cociñe uns 2-3 minutos.
Logo engadimos o vaso do viño branco, o prebe de tomate e o perexil picado, 2 vasos de auga el perejil picado, 2 vasos de auga da cocción dos mexillóns e o pementon doce. 
Removemos todo ben e repartimos os mejillones por toda a tixola. Poñemoslle a tapa e deixamos que se cocié a fogo lento uns 2-3 minutos para que os mexillóns collan o sabor do prebe. 


Servimos quentes ou mornos, como máis nos gusten. Bo proveito

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...