29 ene. 2017

Mapa Doce de Galicia: Bica Blanca de Laza



Hoxe vamos coa Bica Branca de Laza, unha bica que non deixará indiferente a ninguén. Resulta unha bica moi esponxosa e que aguanta perfectamente uns cantos días fresca, sempre e cando na casa sexades capaces de aguantar a tentación de meterlle o dento así como sae do forno.

Laza pertence a Ourense está localizada en pleno triángulo do entroido galego, na comarca de Verín. Sen dúbida unha bica especial que por suposto ten o seu sitio en #melnasfilloas.

A Bica Branca fai-se con fariña, nata de vaca, azucre e clara do ovo, non leva xema, de aí a súa cor branca que a diferencia do resto das bicas galegas, xeralmente comese durante o entroido. E para acompañar a bica nada mellor que un pouco de Xastré, un licor verde que se fai con augardente, azucre e 8 tipos diferentes de herbas. Elaborase mediante a maceración desas herbas en augardente durante uns 20 días. 



    A que apetece un anaco.

    1 comentario:

    1. Hola.
      Me ha encantado tu receta y las cositas que tienes en tu blog. Me quedo por aqui como seguidora, y disfrutando de tu cocina. Saludos.

      ResponderEliminar

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...