18 oct. 2016

Doce: biscoito de vainilla

Volvemos cunha receita doce e que mellor que un biscoito para mollar no café.

Biscoito de vainilla



Ingredientes

8 ovos
300 gr de azucre
350 gr de fariña de trigo
1 vaso de leite
vainilla
reladura de 1 limón
10 gr de levadurina
unha migalla de sal

Preparación:

Separar as xemas das claras. E bater as claras a punto de neve e cando estén engadir a metade do azucre e bater moi ben ata ter case un merengue firme. Reservar.
Por outro lado bater as xemas co resto do azucre ata ter unha mistura case blanca e ir engadindo o resto de ingredientes, a reladura do limón, a vainilla ao gusto, o vaso de leite, a pizca de sal e a fariña coa levadurina tamizada. Bater todo ben.
Misturar con coidado coas claras que temos a punto de neve reservar, temos que procurar que non se baixen as claras.

Botamos esta mistura nun molde que xa temos enfariñado e metemos no forno xa quente a 180º durante uns 35- 40 min, dependendo o forno. Pinchamos cun pauciño fino e si sae limpo sacamos do forno senón deixar uns 5 minutos máis.



Deixar arrefríar e listo para comer. Bo proveito. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...