30 jul. 2014

Xoubas fritas en fariña de millo

Un dos peixes que máis se comen na miña casa son as xoubas e na receita de hoxe usamos outro ingrediente moi noso: a fariña de millo, que lle da un toque crocante as xoubas.

Xoubas fritas en fariña de millo




Ingredientes:

xoubas
fariña de millo
sal
aceite de oliva.




Preparación:

Lavar as xoubas e secalas cun trapo ou papel. 
Botarlles un pouco de sal.
Rebozar as xoubas en fariña de millo.
Por a quentar  nunha tixola o aceite de oliva e cando este quente vamos engadindo as xoubas  e fritimos por ambos lados.

Retiramos a un prato cun papel absorbente.
Poñemos nun prato ou fonte e servimos quente.


Bo proveito

2 jul. 2014

Ameixas a tixola

Reanudo esta web coas receitas máis saborosas e sempre cunha mirada a nosa terra, a Galicia, aos seus produtos e sobretodo aos seus sabores. Poir iso nada mellor que comenzar por unha receita mariñeira.




Ameixas a tixola


Ingredientes:
1 kg de ameixa babosa
4 dentes de allo
1 guindilla
1/2 vaso de albariño
aceite de oliva
perexil

Preparación:

Poñemos unha tixola, mellor unha vella, ao lume  cun chisco de aceite de oliva e os dentes de allo ben picados. Cando o allo empece a saltar engadimos a guindilla e as ameixas. Tapamos para que as ameixas se abran ao vapor.
Pasados 2 - 3 minutos destapamos e engadimos o albariño e un pouco de perexil picado.
Tapamos e  deixamos un minuto máis para que se evapore o alcol e as ameixas  acaben de abrirse.
Servir quente.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...