5 ago. 2014

Receita: Ovos rotos con atún e piquillos

Unha receita sinxela e perfecta para unha cea de verán, sin moita complicación pero con moito sabor.



Ovos rotos con atún e piquillos



Ingredientes por persona

2 patacas medianas
2 ovos
lomo de atún en conserva de aceite de oliva
pementos do piquillo
1 culler de azucre, mellor moreno
aceite de oliva
sal


Preparación

Pelamos as patacas e as cortamos en tiras finas e as fritímos en abundante aceite de oliva, cando estén listas as escurrimos ben do aceite e lles botamos sal. Reservar pero sin que enfrien.
No mesmo aceite de fritír as patacas fritimos os ovos ao gusto de cada un e unha vez listos os poñemos coas patacas.

Noutra tixola poñemos un poco de aceite de oliva e botamos os pementos de piquillo cortados en tiras e con un poco de azúcar y dejamos que se confiten, pasados 5 minutos añadimos el lomo de atún y deixamos cociñar un par de minutos.

Empratamos, poñemos nunha fonte ou prato as patacas fritas, encima poñemos os pementos de piquillo có atún e colocamos os ovos.

Os ovos  rompense xusto cando se vaia a comer para que a xema se escurra entre o resto de ingredientes.



Bo proveito

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...