15 sept. 2012

Biscoito integral de plátano


Tiña polo froiteiro dous plátanos a punto de pasar a mellor vida e nada mellor que misturalos cun pouco de fariña integral para obter un desaiuno completo.

Biscoito integral de plátano 





Ingredientes:

250 gr de fariña integral
3 ovos
2 plátanos maduros
150 gr de queixo batido 0% ou Iogur natural
100 gr de fructosa ou o dobre de azucre
1/2 vaso de aceite de oliva
1 sobre de levadurina


Preparación:

Batemos os ovos coa fructosa. Engadimos a continuación o queixo batido cos plátanos e batemos todo ben. Engadimos o aceite e por último engadimos a fariña integral e a levadurina que temos tamizadas.

Engraxamos un molde e vertemos a mistura.
Prendemos o forno a 180º e deixamos que se quente.
Metemos o biscoito no forno e deixamos cocer durante 30 minutos. Pinchamos para ver si esta cocido senón deixamos 5 minutos mais.
Retiramos e deixamos que morne un pouco.
Desmoldamos e deixamos arrefriar sobre unha reixa.

Servimos frío

7 sept. 2012

Palmeiras de froitas

Estamos en setembro e entre a volta ao colexio, empezar de novo coa rutina non quedan moitas gañas de meterse na cociña  e por iso a opción de hoxe e un doce rápido e sinxelo.

Ademáis podemos variar as froitas e usar as que temos de tempada resultando así un postre barato e con moitos sabores diferentes.

Palmeiras de froitas



Ingredientes:

Masa de follado
kiwi
pera
azucre moreno

Preparación:
Estiramos a masa de follado e poñemos enriba dunha metade unha fila de anacos de kiwi e na outra metade outra fila de anacos de pera.
Espolvoreamos un poco de azucre moreno por riba.

Enrolamos as metades ata chegar a mitade, e así cos dous lados,  igual que facemos as palmeiras.
Cortamos en toros e poñemos  e sobre un pape de forno.

Encendemos o forno a 180 º

Metemos no forno as palmeiras de foitas, aprox. 15- 20 minutos, ata que o follado este dourado.
Sacamos do forno, espolvoreamos un pouco de azucre moreno por riba e deixamos arrefriar.

Listas para servir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...