28 ago. 2012

Ensalada de pementos asados con alquicres


Unha das conservas típicas de Galicia e que non falta na miña casa son os alquicres ou pataghillóns, pero tamén coñecidas como agullas.

O seu sabor é único e moi diferente o das sardiñas.

Ensalada de pementos con alquicres




Versión tapa

Ingredientes:

Pementos vermellos asados
alquicres en conserva de aceite de oliva
espárragos grosos
ourego seco
pementa negra
sal
aceite de oliva
vinagre de manzá
opcional: cebola
Para a tapa: galletas mariñeiras ou tosta de pan

Preparación:

Aliñar os pementos vermellos asados con sal, aceite de oliva e vinagre de manzá.
Colocar os pementos nunha fonte e por enriba cebola picada si vos gusta, os espárragos brancos e os alquicres
Espolvorear un pouco de ourego seco e moer pementa negra por riba e listo para comer.

Opcional: podese por unhas gotas de vinagre balsámico.


Para a versión tapa:
Envolver un alquicre nunha tira de pemento vermello asado, por enriba dunha galleta mariñeira  por o lado un esparrágo. Salpementar e espolvorear cun poco de ourego seco.
Listo para comer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...