24 jun. 2012

Torradas de polbo "A Feira" con queixo tetilla

Sen dúbida algunha na miña casa nunca falta o polbo no conxelador e queixos galegos das distintas D. O. que temos repartidas polo noso país.

E hoxe como proposta xunto estes dous ingredientes que dan lugar unhas tostas cheas de sabor galego.

Tostas de polbo "a feira" con tetilla



Ingredientes:
Polbo cocido
Torradas de pan
queixo tetilla
aceite de oliva
pemento doce e  picante
sal grosa



Preparación:

Cortamos el polbo que xa temos cocido en anacos e o adobamos ao igual que se fose a feira: con sal grosa, aceite de oliva e mistura de pemento doce e picante ao gusto.
Por riba picamos unhas lascas de queixo tetilla e as metemos ao forno a gratinas entre 5 - 10 minutos.


Sacamos do forno e poñemos sobre unhas torradas de pan ao noso gusto.
Servimos quente.

Bo proveito e bo domingo

10 jun. 2012

Cociñando coas razas autóctonas

"Cociñando coas razas autóctonas" é o titulo do meu primer libro de cociña. Este libro vaise presentar o día 15 de xuño en Silleda durante a celebración da Semana Verde e Salimat ( Salón Alimentario).

Esta é a contraportada e a portada:



E para explicar un pouco o seu contido deixovos a nota que se publicou na páxina web da Semana Verde:

"
Por otra parte, el viernes 15 de junio a las 13.00 horas, se llevará a cabo la presentación del libro  “Cociñando coas Razas Autóctonas”, el cual pretende, a través de la cocina tradicional, dar a conocer los productos de las razas autóctonas gallegas en peligro de extinción, sus características, virtudes y posibilidades.

Editado por Boaga, se trata de un libro “con recetas sencillas, con productos que todos tenemos en casa y fáciles de encontrar en nuestros mercados, para que todos podamos gozar de las carnes de nuestras razas autóctonas”, en palabras de su autora, Rocío Garrido, editora del blog gastronómico “La cocina de mi Abuelo”.

Será así un volumen en el que se refleje la cocina de las abuelas con productos de calidad, de razas propias de la tierra que estuvieron cerca de desaparecer y que se están recuperando gracias al esfuerzo de los ganaderos, de las asociaciones de criadores de las distintas razas y de la Xunta de Galicia. "

3 jun. 2012

Bacallau a grella


Sin dúbida unha das preparacións de bacallau que máis me gusta é preparado a grella, coa súa cebola picada e o aliño de aceite e vinagre.


Bacallau a grella




Ingredientes:
1 trozo de bacallau por persoa
1 cebola
aceite de oliva
vinagre
Para acompañar:
1 pataca mediana por persoa
 pimento vermello
cebola
aceite de oliva

Preparación:

Importante facer unhas boas brasas, neste caso con ramas de vide   e carozos de millo.

Untar ben  bacallau con aceite de oliva.


Cando as brasas esten listas poñemos o bacallau a asar, dandolle a volta para que se faga polos dous lados, o punto de asado é ao gusto do comensal
Para acompañar facemos unhas patacas ao pobre: poñeemos a quentar unha tixola con abundante aceite de oliva.

Cando este quente engdimos as patacas cortadas en rodaxas finas, a cebola picada e o  pimento vermello cortado en tiras.
Fritimos ben e cando esten listas as sacamos a un prato que poñemos inclinado para que escurran ben o aceite que poidan ter.


Cando o bacallau este asado o empratamos, e por riba lle poñemos cebola cortada, un chorriño de aceite de oliva e unhas gotas de vinagre.

Acompañamos con as patacas ao pobre e listo para degustar.
Un autentico manxar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...