23 mar. 2012

Tosta de queixos, xamón e tomatiños


Para facer este tipo de tostas gustame o pan de  ciabatta o chapata  xa que é un pan cunha miga firme. As tostas dan moito xogo na cociña pois podense facer con moitos ingredentes.

A de hoxe é unha tosta sinxela pero moi rica e sobretodo para cear é moi rápida de facer.




Tostas de queixos, xamón e tomatiños




Ingredentes:
Tostas de pan
Queixo tetilla
xamón serrano
tomates pequeniños ou tomate normal
queixos relados: mezcla de 4 queixos
rúcula ou follas de leituga que nos gusten.

Preparación:

Quentamos unha prancha e tostamos o pan por ambos lados.
Poñemos enriba do pan inda quente unhas lonchas de queixo tetilla para que se vaia fundindo.
Na prancha poñemos os tomates partidos cun pouco de sal a asar, os cociñamos por ambos lados. Na mesma prancha poñemos as lonchas de xamón a tostar un pouco.
Poñemos as lonchas de xamón enriba do queixo e enriba os tomates asados.
Botamos por riba a mezcla de queixos relados. Metemos a gratinar no forno uns 3-4 minutos, según o forno.


Retiramos do forno e poñemos un pouco de rucula por riba e servimos mentras esta quente.


2 comentarios:

  1. Como xa dixen no blog en castelá... debe de ser pecado.... ten unha pinta estupenda.

    Biquiños

    ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...