6 mar. 2012

Pescada a galega


Que sería dos nosos peixes sin unha boa allada, a salsa galega pro excelencia. Por iso deben ter o seu oco neste caderno e hoxe tocalle o turno a pescada.

Pescada a  galega





Ingredentes:

2 trozos de pescada por persoa
2 patacas medianas por persoa
sal
1/2 cebola
aceite de oliva
allada: aceite de oliva, allo, pementón doce

Preparación:

Poñemos nunha cazola abundante auga  e botamos a media cebola limpia  e as patacas peladas e cortadas en rodaxas de 1-2 cm intentando que nos queden todas por igual. Botaamos un chorro de aceite de oliva e sal. Poñemos a ferver. Pasados 10 minutos botamos as rodaxas de pescada.
Deixamos cocer ata que a pescada este lista.

Mentras preparamos a allada: poñemos nun cazo aceite de oliva, 1 - 2 dentes de allo limpos e enteiros e cando empecen a dourarse retiramos do fogo e engadimos 1 culler de pementón doce, remenxemos para que non se nos queime e engadimos un pouco de auga da cocción da pescada para que nos enfrie si fose necesario. Deixamos repousar para que o pementón se vaia ao fondo.

Empratamos: poñemos as patacas e a pescada no prato e botamos a allada por riba.
Listo para servir quente.

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...