9 mar. 2012

Focaccia de xamón


Esta foi a miña primeira focaccia e non vai ser  a  última, encantoume.  Este pan é típico de Italia e eu engadinlle as lascas de xamón

Focaccia con jamón


Ingredentes:

150 gr. auga
425 gr. fariña de forza
1 Culler pequena de azucre
1 culler pequena de sal
1 sobre de levadura seca de panadería
25 gr. aceite de oliva
Xamón serrano
Ouregno fresco
Albahaca seca
Sal grosa

Preparación:

Nun bol poñemos a auga, a levadura e o aceite de oliva. Engadimos o azucre  e a sal e  misturamos ben. A continuación botamos a fariña e amasamos ben.

Cando este lista a masa tapamos cun pano limpo e deixamos que levede a masa ata que doble o volume.
Unha vez ocorra isto, sacamos a masa sobre un mesado enfariñada, e  lle “quitamos” o aire amasando brevemente.
Damoslle forma aplanada  (sobre 2 centímetros de alto) e poñemola nunha bandexa de forno sobre un papel de forno, deixamola repousar tapada co pano de antes no que prequentamos o forno a 180º.
Antes de meter no forno a Focaccia, mollamola cun pouco de aceite de oliva e lle poñemos por riba a albahaca seca, o ourego fresco picado e o xamón serrano picado en cachiños.

Metemos  ao forno ata que se doure 15-20 minutos, sacamos e deixamos refriar.

Ideal para comer con ibéricos e cun bo paté.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...