15 mar. 2012

Bacallau a Llauna


Esta receita é típica de Barcelona, chamada así polo cazola onde se cociña, unha especie de lata pero neste caso eu decanteime pola cazola de barro, que no forno da un resultado perfecto.


Bacallau a  Llauna







Ingredentes para 6 persoas:

1 kg de bacallau desalgado
2 dl de aceite de oliva
fariña ( mellor de millo para que quede crocante)
1 vaso de viño  Albariño
6 dentes de alo
perexil

Preparación:

Cortamos o bacallau en cachos e pasamolos  por fariña.
Os fritimos en aceite de oliva ata que casi estén listos e os poñemos na fonte de barro.
No mesmo aceite fritimos 3 dentes de allo cortados en láminas, cando empecen a dourarse botamos o pementón, remenxemos e botamos o albariño. Deixamos cociñar ata que se evapore o alcol. Botamos por riba dos trozos de bacallau.
Por riba do bacallau botamos os outros 3 dentes de allo laminados e un pouco de perexil picado.
Encendemos o forno a 180º. Metemos no forno durante 15 minutos.

Retiramos do forno e servimos quente.
Podemos acompañar dunha ensalada ou de patacas.

2 comentarios:

  1. Estas haciendo el blog en galego?? Me encanta!!

    ResponderEliminar
  2. Si, é que mo pediron moitos amigos e hai a persoas que lles sirve para practicar o galego, :)

    ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...